Kanapki z warzywami i jogurtem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 100 ml jogurtu greckiego
  • 4 ziemniaki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 zielone papryki
  • 1 bagietka
  • 1 cebula
  • natka zielonego jarmużu do dekoracji
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Ziemniaki włożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować do miękkości w mundurkach i odcedzić. Odcedzone obrać ze skóry, pokroić w cienką słomkę i przełożyć do miski. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do pokrojonych ziemniaków. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, zalać jogurtem naturalnym i dokładnie wymieszać. Bagietkę pokroić na kromki, po czym nałożyć na nie wymieszane składniki. Wszystko udekorować natką zielonego jarmużu.

0 komentarzy

Podobne przepisy