Kanapki z warzywami i jogurtem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1797
Kanapki z warzywami i jogurtem
fot. Lunatic Asylum Photostudio / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 100 ml jogurtu greckiego
  • 4 ziemniaki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 zielone papryki
  • 1 bagietka
  • 1 cebula
  • natka zielonego jarmużu do dekoracji
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Ziemniaki włożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały, ugotować do miękkości w mundurkach i odcedzić. Odcedzone obrać ze skóry, pokroić w cienką słomkę i przełożyć do miski. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do pokrojonych ziemniaków. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, zalać jogurtem naturalnym i dokładnie wymieszać. Bagietkę pokroić na kromki, po czym nałożyć na nie wymieszane składniki. Wszystko udekorować natką zielonego jarmużu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów