Martini kokosowe

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2472
Martini kokosowe
fot. kim siciliano salem / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 50 ml Malibu Rum
  • 20 ml soku z limonki
  • 1 śmietanka do kawy
  • 1 ciastko grahamowe
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżka kruszonego lodu
  • 1 listek świeżej mięty

Opis przygotowania:

Brzegi kieliszka namoczyć w 1 łyżce soku z limonki. Ciastko grahamowe pokruszyć na drobne kawałeczki i obtoczyć w nim namoczone wcześniej brzegi kieliszka. Malibu Rum przelać do shakera, wlać do tego sok z limonki, śmietankę do kawy i wsypać kruszony lód. Dokładnie wymieszać i wszystko przelać do kieliszka. Gotowego drinka udekorować listkiem świeżej mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów