Martini kokosowe

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.

Składniki

  • 50 ml Malibu Rum
  • 20 ml soku z limonki
  • 1 śmietanka do kawy
  • 1 ciastko grahamowe
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżka kruszonego lodu
  • 1 listek świeżej mięty

Opis przygotowania

Brzegi kieliszka namoczyć w 1 łyżce soku z limonki. Ciastko grahamowe pokruszyć na drobne kawałeczki i obtoczyć w nim namoczone wcześniej brzegi kieliszka. Malibu Rum przelać do shakera, wlać do tego sok z limonki, śmietankę do kawy i wsypać kruszony lód. Dokładnie wymieszać i wszystko przelać do kieliszka. Gotowego drinka udekorować listkiem świeżej mięty.

0 komentarzy

Podobne przepisy