Mozzarella z szynką

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 g sera mozzarella
  • 25 g wędzonej szynki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
  • 0,5 łyżeczki soli morskiej
  • 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego
  • drobny szczypiorek do dekoracji

Opis przygotowania

Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku wsypać tartą gałkę muszkatołową i smażyć przez 1 minutę na średnim ogniu. Ser mozzarella oraz szynkę wędzoną pokroić w drobną kostkę i razem dodać do smażonych składników. Całość oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć do czasu, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Gotową potrawę udekorować drobnym szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy