Pikantna zupa rybna

(1 głos)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3056
Pikantna zupa rybna

Składniki:

  • 40 dag filetów rybnych ( mintaj,morszczuk)
  • 1 papryczka chili
  • 2-3 marchewki
  • 1 sredni por
  • 1/2 pęczka dymki
  • sól
  • pieprz
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki masła

Opis przygotowania:

1.Rybę rozmrozić i pokroić w kostkę.Papryczkę drobniutko posiekać.Marchewkę obrać,pokroić w zapałkę.Pora pociąć w krążki,cebulę z dymki posiekać,szczypior pokroić w paski.
2.Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę,marchewkę i pora,zalać litrem wody.Doprawić solą i pieprzem,gotować około 15 minut.
3.Po tym czasie dodać do wywaru warzywnego kawałki ryby i gotować na małym ogniu około 10 minut.Pod koniec gotowania dodać do zupy papryczkę chili i dymkę,doprawić sokiem z cytryny.Zupę przelać do miseczek,podawać z pieczywem.

Autor: natalina4

0 komenatrzy