Kotlety sojowe z sezamem i imbirem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 35 g kotletów sojowych
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka sezamu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
  • olej do głębokiego smażenia
  • pęczek bazylii

Opis przygotowania

Bazylię umyć, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Jajka roztrzepać na talerzu. Na drugi talerz przesypać mąkę kukurydzianą, sezam. sól, imbir i dokładnie wymieszać. Następnie kotlety sojowe panierować w roztrzepanych jajkach, potem w wymieszanych składnikach z mąką, wkładać je do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni i smażyć na złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i dodać do bazylii.

1 komentarz

odpowiedz

35 gramów, to będzie 1 kotlecik sojowy?

Podobne przepisy