Kotlety sojowe z sezamem i imbirem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1270
Kotlety sojowe z sezamem i imbirem
fot. Svadilfari / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 35 g kotletów sojowych
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka sezamu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
  • olej do głębokiego smażenia
  • pęczek bazylii

Opis przygotowania:

Bazylię umyć, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Jajka roztrzepać na talerzu. Na drugi talerz przesypać mąkę kukurydzianą, sezam. sól, imbir i dokładnie wymieszać. Następnie kotlety sojowe panierować w roztrzepanych jajkach, potem w wymieszanych składnikach z mąką, wkładać je do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni i smażyć na złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i dodać do bazylii.

1 komentarz

35 gramów, to będzie 1 kotlecik sojowy?

Podobne przepisy