Papas - ziemniaki z cebulą

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 6 dużych ziemniaków
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • olej do głębokiego smażenia
  • pieprz biały
  • sól

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać ze skóry, umyć, osączyć z wody, pokroić w dużą kostkę, przełożyć do miski oraz oprószyć pieprzem, solą i tymiankiem. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonych ziemniaków. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składów. Rozgrzać mocno olej w rondlu i dodać do tego wszystkie pokrojone warzywa. Całość smażyć na rumiany kolor, po czym osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy