Papas - ziemniaki z cebulą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3450
Papas - ziemniaki z cebulą
fot. ?koroshiya / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 6 dużych ziemniaków
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • olej do głębokiego smażenia
  • pieprz biały
  • sól

Opis przygotowania:

Ziemniaki obrać ze skóry, umyć, osączyć z wody, pokroić w dużą kostkę, przełożyć do miski oraz oprószyć pieprzem, solą i tymiankiem. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonych ziemniaków. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składów. Rozgrzać mocno olej w rondlu i dodać do tego wszystkie pokrojone warzywa. Całość smażyć na rumiany kolor, po czym osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów