Dżem rabarbarowo-pomarańczowy

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 4 szklanki pokrojonego rabarbaru
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka soku pomarańczowego

Opis przygotowania

Rabarbar umyć, przełożyć do rondla, zalać go sokiem pomarańczowym i wsypać cukier. Następnie zagotować na dużym ogniu, po czym zmniejszyć ogień i gotować do czasu, aż całość zgęstnieje (ok. 1 godziny). W czasie gotowania wszystko przemieszać od czasu do czasu drewnianą łyżką. Po ugotowaniu ściągnąć z ognia, przełożyć do słoików, zakręcić je i włożyć do rondla zalanego do połowy woda. Gotować przez 10 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu.

0 komentarzy

Podobne przepisy