Tofu z kiełkami fasoli

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 40 g jedwabistego tofu
  • 30 g kiełków fasoli mung
  • 3 łyżki oleju sezamowego
  • 1 czerwona papryka
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz cayenne

Opis przygotowania

Kiełki fasoli mung sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Szczypiorek oraz paprykę umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Szczypiorek pokroić na kawałki. Następnie tofu pokroić w kostkę i lekko zrumienić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zrumienionego tofu dodać pokrojoną paprykę, doprawić pieprzem cayenne oraz solą, wymieszać i smażyć przez 1 minutę na średnim ogniu. Potem dodać do tego kiełki fasoli i pokrojony szczypiorek. Wymieszać i smażyć przez kolejną minutę pod przykryciem. Usmażone ściągnąć z ognia i przełożyć do miski.

0 komentarzy

Podobne przepisy