Okra panierowana

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2051
Okra panierowana
fot. Maya83 / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • 1 łyżka tłuczonych pistacji
  • 0,5 kg okry
  • olej słonecznikowy do głębokiego smażenia
  • sól

Opis przygotowania:

Okrę umyć, osaczyć z wody, pozbawić końcówek i pokroić na kawałki. Następnie jajka roztrzepać widelcem na talerzu. Na drugi talerz przesypać mąkę ryżową i wymieszać ze szczyptą soli. Pokrojoną okrę panierować w roztrzepanych jajkach oraz w mące i smażyć w mocno rozgrzanym, głębokim oleju do miękkości. Usmażoną odcedzić łyżką cedzakową i wyłożyć na talerz. Gotową posypać tłuczonymi pistacjami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów