Poblano z fasolą i jogurtem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1644
Poblano z fasolą i jogurtem
fot. karenandbrademerson / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g białej fasoli w zalewie
  • 100 ml jogurtu greckiego
  • 2 zielone papryki poblano
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 0,5 łyżeczki suszonego oregano
  • sól
  • pieprz czarny

Opis przygotowania:

Paprykę umyć, osączyć z wody, pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną wcześniej paprykę i osączona z zalewy białą fasolę. Składniki oprószyć pieprzem, solą oraz oregano i smażyć prze 2 minuty na średnim ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia i przełożyć do miski. Całość polać jogurtem greckim.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów