Poblano z fasolą i jogurtem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g białej fasoli w zalewie
  • 100 ml jogurtu greckiego
  • 2 zielone papryki poblano
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 0,5 łyżeczki suszonego oregano
  • sól
  • pieprz czarny

Opis przygotowania

Paprykę umyć, osączyć z wody, pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną wcześniej paprykę i osączona z zalewy białą fasolę. Składniki oprószyć pieprzem, solą oraz oregano i smażyć prze 2 minuty na średnim ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia i przełożyć do miski. Całość polać jogurtem greckim.

0 komentarzy

Podobne przepisy