Chip Butty

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2012
Chip Butty
fot. Annie Mole / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 8 kromek chleba pszennego
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 0,5 kg ziemniaków
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól

Opis przygotowania:

Ziemniaki obrać ze skóry, umyć, pokroić w słomkę i wrzucić do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju. Smażyć na złoty kolor na średnim ogniu, po czym ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i oprószyć szczyptą soli. Kromki chleba wysmarować masłem, nałożyć na to usmażone wcześniej ziemniaki. Całość polać pikantnym keczupem i przykryć wysmarowaną masłem kromką chleba.

Komentarze (0)