Chip Butty

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 8 kromek chleba pszennego
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 0,5 kg ziemniaków
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać ze skóry, umyć, pokroić w słomkę i wrzucić do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju. Smażyć na złoty kolor na średnim ogniu, po czym ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i oprószyć szczyptą soli. Kromki chleba wysmarować masłem, nałożyć na to usmażone wcześniej ziemniaki. Całość polać pikantnym keczupem i przykryć wysmarowaną masłem kromką chleba.

0 komentarzy