Śnieżne brzoskwinie

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 60 ml ciemnego rumu
  • 20 g wiórków kokosowych
  • 20 g mielonych migdałów
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 6 brzoskwiń
  • 4 łyżki kruszonego lodu
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Opis przygotowania

Brzoskwinie umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry i usunąć pestki. Miąższ z brzoskwini zmiksować mikserem na jednolitą masę. Zmiksowaną masę połączyć z wiórkami kokosowymi, mielonymi migdałami, ekstraktem waniliowym i całość dokładnie wyrobić ręcznie. Z wyrobionych składników uformować małe kulki i włożyć je do zamrażalnika na 2 godziny. Po tym czasie do kieliszków wsypać kruszony lód i zalać go rumem oraz sokiem z limonki. Dodać do tego kulki brzoskwiniowe z zamrażalnika i całość oprószyć cukrem pudrem.

0 komentarzy

Podobne przepisy