Omlet z grzankami i kiełkami fasoli

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1882
Omlet z grzankami i kiełkami fasoli
fot. goosmurf / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 5 g kiełków fasoli mung
  • 4 jajka
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki wody
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Kiełki fasoli sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić na kawałki. Chleb tostowy pokroić w dużą kostkę. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni Do zeszklonego czosnku dodać pokrojony chleb tostowy, szczypiorek i smażyć do zarumienienia się składników. Następnie jajka wbić do rondla, wlać do nich wodę, wsypać szczyptę soli oraz pieprzu i wlać do całości. Wszystko smażyć do czasu ścięcia się jaj. Potem dodać do tego sparzone wcześniej kiełki fasoli i smażyć pod przykryciem przez 40 sekund. Gotowe danie ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów