Omlet z grzankami i kiełkami fasoli

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Omlet z grzankami i kiełkami fasoli

    Dodane przez: arek

    goosmurf / CC-BY 2.0

Składniki

  • 5 g kiełków fasoli mung
  • 4 jajka
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki wody
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Kiełki fasoli sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Szczypiorek umyć, osączyć z wody i pokroić na kawałki. Chleb tostowy pokroić w dużą kostkę. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni Do zeszklonego czosnku dodać pokrojony chleb tostowy, szczypiorek i smażyć do zarumienienia się składników. Następnie jajka wbić do rondla, wlać do nich wodę, wsypać szczyptę soli oraz pieprzu i wlać do całości. Wszystko smażyć do czasu ścięcia się jaj. Potem dodać do tego sparzone wcześniej kiełki fasoli i smażyć pod przykryciem przez 40 sekund. Gotowe danie ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy