Deser jeżynowy

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 984
Deser jeżynowy
fot. artfulgourmetnyc / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 ml jogurtu greckiego
  • 2 łyżki polewy toffi
  • 2 listki świeżej mięty do dekoracji
  • 1 łyżka jeżyn
  • 1 łyżeczka płatków migdałowych

Opis przygotowania:

Jeżyny oraz miętę umyć i osączyć z wody. Brzegi pucharków deserowych polać polewą Toffi i dodać do tego dobrze schłodzony jogurt grecki. Następnie wyłożyć na to osączone z wody jeżyny i posypać płatkami migdałowymi. Całość udekorować listkami świeżej mięty.

0 komenatrzy

Podobne przepisy