Warzywa z kiełbasą w mleku kokosowym

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 ml mleka kokosowego
  • 30 g zielonej fasolki szparagowej
  • 25 g suchej kiełbasy krakowskiej
  • 1 młoda zielona cukinia
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka cukru brązowego
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Cukinię przekroić na połówki, pozbawić nasion, a miąższ pokroić w dużą kostkę i przełożyć do rondla. Fasolkę pozbawić końcówek i dodać do pokrojonej cukinii. Pokrojone warzywa zalać mlekiem kokosowym, doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu oraz cukrem brązowym i ugotować do miękkości. Ugotowane składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Kiełbasę krakowską pokroić w kostkę, po czym smażyć ją na rozgrzanym oleju na patelni przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia i dodać do całości.

0 komentarzy

Podobne przepisy