Jabłka z serem i boczkiem

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 g wędzonego boczku
  • 15 g sera pleśniowego Brie
  • 2 jabłka Champion
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 pomidorki cherry
  • pęczek drobnego szpinaku
  • szczypta soli

Opis przygotowania

Warzywa oraz jabłka umyć i osączyć z wody. Sałatę ze szpinakiem wyłożyć na talerz. Dodać do tego pokrojone na połówki pomidorki cherry. Jabłka pokroić w cienkie plastry, pozbawić gniazd nasiennych i dodać do składników wraz z serem pleśniowym. Następnie całość zalać jogurtem naturalnym i oprószyć szczyptą soli. Boczek wędzony pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Zrumieniony wraz z wytworzonym tłuszczem dodać do potrawy.

0 komentarzy

Podobne przepisy