Kachumbari

wd2005

Autor:

Przepisów: 3639

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 czerwone papryki
  • 2 czerwone papryczki chili
  • 2 zielone papryki
  • 2 czerwone cebule
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 pomidory
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 ćwiartka białej kapusty
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę czerwona, zieloną oraz chili pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i wyłożyć na talerz. Kapustę biała zszatkować na tarce jarzynowej o drobnych oczkach, potem sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, osączyć z jej nadmiaru i dodać do składników. Pomidory pokroić na drobne kawałki i dodać do składników. Cebule obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko zalać oliwą z oliwek, oprószyć szczyptą soli i pieprzu. Całość skropić sokiem z limonki.

0 komentarzy