Patata Bravas

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 2 łyżki sosu czosnkowego
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 0,5 łyżeczki przypraw do ziemniaków
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą i pokroić je na duże kawałki. Pokrojone ziemniaki oprószyć pieprzem, solą, przyprawą do ziemniaków i wrzucić do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni. Smażyć na złoty kolor, po czym osaczyć z tłuszczu i przełożyć na wysmarowany keczupem talerz. Dodać do tego sos czosnkowy, a całość posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy