Zapiekanka z razowego chleba

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1544
Zapiekanka z razowego chleba
fot. hlkljgk / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 15 g tartego sera mozzarella
  • 4 pieczarki
  • 2 kromki chleba razowego
  • 1 łyżka czarnych oliwek w zalewie
  • 1 brokuł
  • sól

Opis przygotowania:

Brokuła oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Brokuła podzielić na różyczki, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Pieczarki oczyścić z błony i pokroić w cienkie plastry. Następnie na kromki chleba razowego wyłożyć pokrojone pieczarki oraz ugotowanego wcześniej brokuła. Dodać do tego pokrojone na kawałki oraz osączone z zalewy oliwki. Całość posypać tartym serem mozzarella i przełożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C. Piec do czasu, aż ser całkowicie się rozpuści.

0 komenatrzy

Podobne przepisy