Deser czekoladowo-grahamowy

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Deser czekoladowo-grahamowy

    Dodane przez: iwona

    jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki

  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 200 g krakersów grahamowych
  • 15 g orzechów tłuczonych włoskich
  • 15 g wiórek kokosowych
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • szczypta soli

Opis przygotowania

Krakersy grahamowe pokruszyć na drobne kawałeczki. Czekoladę połamać na drobne kawałki, przełożyć do rondla i rozpuścić na małym ogniu w rondlu. Do rozpuszczonej czekolady wlać syrop klonowy, wsypać tłuczone orzechy, wiórki kokosowe oraz pokruszone wcześniej krakersy grahamowe. Całość dokładnie wymieszać, po czym ściągnąć z ognia i przelać na wyłożoną papierem do pieczenia tackę. Wszystko pozostawić do zastygnięcia czekolady. Kiedy czekolada zastygnie, usunąć papier, połamać na kawałki i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy