Deser czekoladowo-grahamowy

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1663
Deser czekoladowo-grahamowy
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 200 g krakersów grahamowych
  • 15 g orzechów tłuczonych włoskich
  • 15 g wiórek kokosowych
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Krakersy grahamowe pokruszyć na drobne kawałeczki. Czekoladę połamać na drobne kawałki, przełożyć do rondla i rozpuścić na małym ogniu w rondlu. Do rozpuszczonej czekolady wlać syrop klonowy, wsypać tłuczone orzechy, wiórki kokosowe oraz pokruszone wcześniej krakersy grahamowe. Całość dokładnie wymieszać, po czym ściągnąć z ognia i przelać na wyłożoną papierem do pieczenia tackę. Wszystko pozostawić do zastygnięcia czekolady. Kiedy czekolada zastygnie, usunąć papier, połamać na kawałki i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów