Sałatka z czerwonej kapusty

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1,5 łyżki płynnego miodu lipowego
  • 1 ćwiartka czerwonej kapusty
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • natka świeżej kolendry
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kapustę czerwoną zszatkować na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Następnie zalać ją 1 l wrzącej lekko osolonej wody i trzymać przez 2 minuty. Potem odcedzić i przełożyć do miski. Natkę zielonej kolendry posiekać drobno i połączyć z kapustą. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miksera. Wlać do tego miód, sok z limonki, ocet jabłkowy, olej i razem zmiksować przez 1 minutę. Zmiksowane składniki dodać do całości, dokładnie wymieszać i na 30 minut wstawić do lodówki.

0 komentarzy

Podobne przepisy