Lemoniada z mango

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 5763
Lemoniada z mango
fot. stevendepolo / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 10 kostek lodu
  • 4 gałązki świeżej mięty do dekoracji
  • 2 mango
  • 1,5 l wody mineralnej
  • 1 szklanka soku cytrynowego
  • 0,5 szklanki miodu lipowego płynnego

Opis przygotowania:

Mango oraz miętę umyć i osączyć z wody. Kostki lodu przełożyć do szklanek. Mango obrać ze skóry, usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę i przełożyć do miksera. Potem wlać do tego wodę mineralną, sok cytrynowy oraz miód. Całość miksować przez 1 minute, po czym zmiksowanymi składnikami zalać kostki lodu. Wszystko udekorować gałązkami świeżej mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów