Jabłka zapiekane z orzechami i winogronem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3580

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 5 g łuskanych orzechów włoskich
  • 2 jabłka Jonagored
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 kiść czerwonego winogrona
  • 0,5 łyżeczki cynamonu

Opis przygotowania

Jabłka oraz winogron umyć i osączyć z wody. Z jabłek wydrążyć nożykiem gniazda nasienne. Winogrona pokroić na kawałki, usunąć nasiona i przełożyć do miski. Do pokrojonych winogron wlać syrop klonowy, wsypać orzechy włoskie i wszystko oprószyć cynamonem. Składniki dokładnie wymieszać, po czym napełnić tym wydrążone jabłka. Całość przełożyć do żaroodpornych naczyń, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec przez 20 minut. Gotowe wyciągnąć z piekarnika i podawać w naczyniu, w którym się zapiekały.

0 komentarzy

Podobne przepisy