Ramen z wieprzowiną, jajkiem i awokado

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 600 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 300 g łopatki wieprzowej bez kości
  • 30 g makaronu nitki
  • 4 liście białej kapusty
  • 2 łyżki oleju
  • 1 marchew
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 awokado
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Makaron zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone w plastry mięso i zrumienić. Następnie całość zalać bulionem warzywnym, po czym dodać do tego liście kapusty, pokrojoną w kostkę marchew i gotować do miękkości składników. Pod koniec gotowania dodać ugotowany wcześniej makaron, doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać, ściągnąć z ognia i przelać do miski. Jajko przełożyć do rondla, zalać wodą i ugotować na twardo. Ugotowane odcedzić, obrać ze skorupki, przekroić na połówki i dodać do potrawy. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w cienkie plastry i przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Smażyć przez 40 sekund, a później dodać do całości.

0 komentarzy

Podobne przepisy