Kurczak z kalafiorem i serem twarogowym

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 50 ml ciemnego sosu sojowego
  • 30 g białego sera twarogowego
  • 4 łyżki oleju
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pomarańczowa papryka
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kalafiora podzielić na różyczki, przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzonego razem z serem twarogowym utłuc na jednolitą miazgę, po czym wyłożyć na talerz. Piersi z kurczaka podzielić na porcje, oprószyć je pieprzem oraz solą i smażyć na 3 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni do miękkości. Paprykę pokroić w cienkie plastry i smażyć przez 1,5 minuty na 1 łyżce rozgrzanego oleju na patelni. Usmażoną dodać do całości. Wszystko zalać sosem sojowym.

0 komentarzy

Podobne przepisy