Dynia duszona z żurawiną, miodem i curry

wd2005

Autor:

Przepisów: 3498

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Dynia duszona z żurawiną, miodem i curry

    Dodane przez: wd2005

    ukanda / CC-BY 2.0

Składniki

  • 200 g miąższu z dyni
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • 2 łyżki płynnego miodu lipowego
  • 0,5 łyżeczki curry
  • natka zielonej pietruszki
  • szczypta soli

Opis przygotowania

Miąższ z dyni oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Natkę posiekać drobno, natomiast miąższ z dyni pokroić w kostkę. Żurawinę sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Masło stopić na patelni na małym ogniu i wymieszać z miodem. Dodać do tego sparzoną wcześniej żurawinę, curry oraz pokrojoną dynie. Składniki oprószyć szczyptą soli i dusić pod przykryciem przez 2 minuty. Po tym czasie dodać do tego natkę zielonej pietruszki, dokładnie wymieszać i dusić jeszcze przez 1 minutę na małym ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia i przełożyć do miski.

0 komentarzy

Podobne przepisy