Homar w soku pomarańczowym

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Homar w soku pomarańczowym

    Dodane przez: iwona

    oexenhave / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 200 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 1 mrożony homar
  • 1 łyżka czerwonego kawioru
  • zielony koperek do dekoracji
  • sól

Opis przygotowania

Homara rozmrozić, po czym wrzucić do garnka z 1 l lekko osolonej wody i gotować przez 3 minuty. Ugotowanego odcedzić, oczyścić z części niejadalnych, a samo mięso przełożyć na talerz. Zalać go świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy i posypać czerwonym kawiorem. Całość udekorować zielonym koperkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy