Coleslaw z czerwonej kapusty

wd2005

Autor:

Przepisów: 3580

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 cebula
  • 1 łyżka soku z cytrynu
  • 0,5 główki małej, czerwonej kapusty
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Czerwoną kapustę umyć, zszatkować na tarce jarzynowej o grubych oczkach i wrzucić do rondla z 1 l wrzącej wody. Kapustę parzyć przez 3 minuty. Następnie odcedzić i przełożyć do miski i przestudzić. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do przestudzonej kapusty. Wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą oraz cukrem, wlać sok cytrynowy i dodać majonez. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut do lodówki.

0 komentarzy

Podobne przepisy