Coleslaw z czerwonej kapusty

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1288
Coleslaw z czerwonej kapusty
fot. ChristineLeiser / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 cebula
  • 1 łyżka soku z cytrynu
  • 0,5 główki małej, czerwonej kapusty
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Czerwoną kapustę umyć, zszatkować na tarce jarzynowej o grubych oczkach i wrzucić do rondla z 1 l wrzącej wody. Kapustę parzyć przez 3 minuty. Następnie odcedzić i przełożyć do miski i przestudzić. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do przestudzonej kapusty. Wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą oraz cukrem, wlać sok cytrynowy i dodać majonez. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut do lodówki.

0 komenatrzy

Podobne przepisy