Wielkanocny sos do wędlin

magdam

Autor:

Przepisów: 90

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

>6 os.

Składniki

  • 150 g marynowanych grzybów leśnych
  • 150 g ogórków konserwowych
  • 5 łyżek majonezu
  • 5 łyżek śmietany
  • 3 łyżki jogurtu
  • cukier
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania

Marynowane ogórki i grzyby posiekać bardzo drobno, a potem wymieszać z majonezem, kwaśną śmietaną i jogurtem naturalnym. Następnie całość doprawić do smaku cukrem, pieprzem i solą i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Sos idealnie nadaje się do podawania z szynką lub do jajek ugotowanych na twardo.

0 komentarzy

Podobne przepisy