Barszcz biały

magdam

Autor:

Przepisów: 90

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

>6 os.
  • Barszcz biały

    Dodane przez: monika4

    MONIKA STRUK

Składniki

  • 400 g białej kiełbasy
  • 200 g wędzonego boczku
  • 1 opakowanie barszczu instant
  • 4 łyżki śmietany
  • 2-3 liście laurowe
  • ziele angielskie
  • 2 łyżki majeranku
  • 1 pieczona golonka
  • 4 jaja
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Wędzony boczek zalać wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe i gotować do miękkości przez około 1 godzinę. Po tym czasie wyjąć mięso z wywaru. Do garnka z wywarem włożyć białą kiełbasę i ponownie zagotować. Następnie wsypać opakowanie barszczu instant i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę, golonkę pokrojoną w kostkę i wsypać majeranek. Barszcz biały podawać z kiełbasą i jajkiem ugotowanym na twardo.

1 komentarz

odpowiedz

idealny barszcz wielkanocny :)

Podobne przepisy