Omlet po francusku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 880
Omlet po francusku
fot. thebittenword.com / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 15 g tartego sera Gruyere
  • 6 jaj
  • 2 łyżki masła
  • pęczek szczypiorku
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Szczypiorek umyć i osączyć z wody. Jajka wbić do rondla, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Masło rozgrzać na patelni, wlać do tego roztrzepane jajka i smażyć do czasu, aż się zetną. Wtedy całość posypać tartym serem Gruyere i pokrojonym szczypiorkiem. Wszystko zawinąć w rulon za pomocą łopatki i smażyć pod przykryciem, do czasu, aż ser się roztopi.

0 komenatrzy

Podobne przepisy