Omlet po francusku

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 15 g tartego sera Gruyere
  • 6 jaj
  • 2 łyżki masła
  • pęczek szczypiorku
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania

Szczypiorek umyć i osączyć z wody. Jajka wbić do rondla, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Masło rozgrzać na patelni, wlać do tego roztrzepane jajka i smażyć do czasu, aż się zetną. Wtedy całość posypać tartym serem Gruyere i pokrojonym szczypiorkiem. Wszystko zawinąć w rulon za pomocą łopatki i smażyć pod przykryciem, do czasu, aż ser się roztopi.

0 komentarzy

Podobne przepisy