Grzanki z groszkiem i mięta

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1242
Grzanki z groszkiem i mięta
fot. thebittenword.com / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g zielonego groszku w zalewie
  • 15 g tartego sera pecorino
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 bagietka
  • pęczek rukoli
  • garść świeżej mięty
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Rukolę oraz miętę umyć i osączyć z wody. Następnie groszek zielony osączyć z zalewy i przełożyć do miksera. Dodać do tego pokrojoną mięte, rukolę oraz oraz tarty ser pecorino. Składniki doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, wlać oliwę z oliwek i zmiksować. Zmiksowane składniki wyłożyć na pokrojoną na cienkie kromki bagietkę. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec przez 10 minut. Gotowe wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów