Sazerac

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.
  • Sazerac

    Dodane przez: iwona

    patruby83 / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 30 ml whiskey (żytniej)
  • 4 kostki lodu
  • 1 łyżka nalewki pomarańczowej Angostura
  • 1 łyżka wody
  • 1 skórka z cytryny
  • 1 kostka cukru
  • 1 łyżka Peychaud's Bitters
  • 1 łyżka likieru Absynt

Opis przygotowania

Do schłodzonej szklanki dodać kostkę cukru i zalać ją Peychaud's Bitters, likierem Absynt, Angosturą oraz 1 łyżką wody. Mieszać mieszadełkiem do czasu rozpuszczenia się cukru. Następnie do drugiej szklanki wrzucić kostki lodu, zalać je żytnią whiskey i dodać skórkę z cytryny. Wszystko zalać wymieszanymi składnikami z drugiej szklanki i zamieszać ponownie mieszadełkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy