Ziemniaki z octem z grilla

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1756
Ziemniaki z octem z grilla
fot. thebittenword.com / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 szklanki octu 10%
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1,5 łyżeczki grubej soli
  • 1 kg ziemniaków fingerling
  • natka zielonej pietruszki do posypania potrawy
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, po czym osączyć je z nadmiaru wody, pokroić w podłużne plastry i przełożyć do rondla. Następnie zalać je octem i gotować przez 5 minut na średnim ogniu. Po tym czasie ziemniaki odcedzić, oprószyć solą oraz pieprzem, zalać oliwą z oliwek i wyłożyć na ruszt rozpalonego grilla. Ziemniaki grillować do miękkości, następnie przełożyć na talerz i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów