Ziemniaki z octem z grilla

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 szklanki octu 10%
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1,5 łyżeczki grubej soli
  • 1 kg ziemniaków fingerling
  • natka zielonej pietruszki do posypania potrawy
  • pieprz

Opis przygotowania

Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, po czym osączyć je z nadmiaru wody, pokroić w podłużne plastry i przełożyć do rondla. Następnie zalać je octem i gotować przez 5 minut na średnim ogniu. Po tym czasie ziemniaki odcedzić, oprószyć solą oraz pieprzem, zalać oliwą z oliwek i wyłożyć na ruszt rozpalonego grilla. Ziemniaki grillować do miękkości, następnie przełożyć na talerz i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy