Indyk w curry z ananasem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4562
Indyk w curry z ananasem
fot. rizkapb / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 3 piersi z kurczaka pokrojone w paski lub niewielką kostkę
  • 2 średnie cebule
  • puszka ananasa
  • kubek 18-proc. śmietany
  • przyprawy: curry, sól, biały pieprz

Opis przygotowania:

1. Kurczaka obsmażamy na patelni, dodajemy sól, pieprz oraz curry (około 2 płaskich łyżek), aż mięso będzie żółtawe. Szklimy cebule na tej samej patelni, ale mięso odgarniamy łopatką na bok. 2. Ananasy kroimy na kawałki takiej samej wielkości, jak mięso.Na patelnię wylewamy sok z ananasa i dodajemy kawałki owoców. Mieszamy i podgrzewamy, następnie zalewamy śmietaną. 3. Mięso podajemy z ryżem jaśminowym i dowolną surówką albo ze świeżym pieczywem. Smacznego:)

Autor: karola

3 komentarze

pychota właśnie zjadłam

Eksplozja smaku :) Mój facet będzie w ekstazie :D

Super indyk z kurczaka. Masz może przepis na rybę w galarecie z łopatki wieprzowej?

Podobne przepisy