Poncz owocowy z ogórkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3004
Poncz owocowy z ogórkiem
fot. Dinner Series / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 ml białego ginu
  • 2 pomarańcze
  • 2 słodkie jabłka
  • 2 cytryny
  • 1 l soku pomarańczowego
  • 1 l wody mineralnej
  • 1 szklanka kostek lodu
  • garstka świeżej mięty

Opis przygotowania:

Gin, sok pomarańczowy, oraz wodę mineralną dobrze schłodzić w lodowce. Wszystkie owoce oraz ogórka sparzyć 2 szklankami wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Pomarańcze, cytryny oraz ogórka pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski metalowej. Jabłka przekroić, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w cienkie plastry i dodać do pozostałych składników. Następnie wrzucić do tego kostki lodu, wlać schłodzony gin, sok pomarańczowy, wodę mineralną, po czym wszystko dokładnie wymieszać i przelać do szklanek. Przed podaniem udekorować świeżą miętą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów