Ciastka z jagodami goji

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1971
Ciastka z jagodami goji
fot. wrestlingentropy / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki gotowego syropu z agawy
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 2 łyżki masła migdałowego
  • 1 szklanka mielonych migdałów
  • 0,5 szklanki płatków migdałowych
  • 0,5 łyżeczka soli morskiej
  • 0,5 szklanki suszonych jagód goji

Opis przygotowania:

Jagody sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Masło migdałowe przełożyć do miski, wlać do niego syrop z agawy i ekstrakt waniliowy, wsypać mielone migdały i dokładnie rozetrzeć. Do roztartych składników dodać płatki migdałowe, połamaną na drobne kawałeczki czekoladę oraz sparzone wcześniej jagody. Całość wymieszać, uformować ręcznie okrągłe ciasteczka i wyłożyć na tacę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów