Ciastka z jagodami goji

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki gotowego syropu z agawy
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 2 łyżki masła migdałowego
  • 1 szklanka mielonych migdałów
  • 0,5 szklanki płatków migdałowych
  • 0,5 łyżeczka soli morskiej
  • 0,5 szklanki suszonych jagód goji

Opis przygotowania

Jagody sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Masło migdałowe przełożyć do miski, wlać do niego syrop z agawy i ekstrakt waniliowy, wsypać mielone migdały i dokładnie rozetrzeć. Do roztartych składników dodać płatki migdałowe, połamaną na drobne kawałeczki czekoladę oraz sparzone wcześniej jagody. Całość wymieszać, uformować ręcznie okrągłe ciasteczka i wyłożyć na tacę.

0 komentarzy

Podobne przepisy