Jajeczne kostki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2128

Składniki:

  • 5 łyżek mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • bułka tarta
  • natka zielonej pietruszki
  • 20 g tłuszczu
  • sól
  • zielony groszek
  • majonez

Opis przygotowania:

Mleko i jajka ubić razem w jednym naczyniu, dodać do tego odrobiną soli, mąkę i łyżeczką drobno posiekanej natki pietruszki. Ubite ciasto wlać do foremki, wcześniej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. W garnku zagotować wodę i kiedy będzie się gotowała - włożyć na wierzch foremkę z ciastem. Ciasto gotować na małym ogniu do 30 minut. Należy pamiętać, by gotująca woda nie dostała się do ciasta. Po ugotowaniu wyciągnąć z foremki, wierzch wysmarować majonezem i udekorować zielonym groszkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów