Szaszłyki z przegrzebek, krewetek i pomarańczy

wd2005

Autor:

Przepisów: 3598

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Szaszłyki z przegrzebek, krewetek i pomarańczy

    Dodane przez: wd2005

    fugzu / CC-BY 2.0

Składniki

  • 10 przegrzebek mrożonych
  • 10 krewetek mrożonych
  • 10 g solonych pistacji
  • 2 pomarańcze
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 0,5 łyżeczki mielonej czerwonej papryki
  • sałata lodowa do dekoracji
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Sałatę lodową umyć, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Krewetki oraz przegrzebki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i oprószyć pieprzem, solą oraz mieloną papryką. Pomarańcze umyć pod bieżąca wodą, pokroić w cienkie plastry i razem z oprószonymi wcześniej składnikami, nadziać na patyczki od szaszłyków. Całość skropić oliwą z oliwek, przełożyć na aluminiowa tackę do grilla i piec do miękkości na rozpalonym grillu. Gotowe ściągnąć z grilla, przełożyć na talerz i posypać solonymi pistacjami.

0 komentarzy

Podobne przepisy