Biszkopty z serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1568
Biszkopty z serem
fot. fugzu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g serka twarogowego
  • 1 gotowy spód do ciasta (biszkopt)
  • 1 cebula
  • 0,5 łyżeczki mielonej papryki czerwonej
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania:

Spód do ciasta przekroić w poprzek, po czym kieliszkiem wyciąć w nim krążki. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek umyć, osączyć z wody, posiekać drobno i połączyć z pokrojoną cebulą. Dodać do tego ser twarogowy, mieloną paprykę, doprawić do smaku szczyptą soli i dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki nałożyć na wycięte krążki biszkoptowe i nakryć kolejnymi, wyciętymi krążkami ciasta.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów