Owoce z czekoladą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1844
Owoce z czekoladą
fot. Geoff Peters 604 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 150 g zielonego winogrona
  • 150 g czerwonego winogrona
  • 30 g truskawek
  • 10 g tłuczonych pistacji
  • 3 brzoskwinie

Opis przygotowania:

Owoce umyć i osączyć z wody. Truskawki obrać z szypułek, pokroić na kawałki i przełożyć do papilotek. Brzoskwinie pozbawić pestek, pokroić na kawałki i dodać do pokrojonych truskawek. Dodać do tego również zielone i czerwone winogrona. Całość posypać tłuczonymi pistacjami. Czekoladę gorzką połamać na drobne kawałeczki, przełożyć do rondla i rozpuścić na płynną masę na małym ogniu, a następnie polać nią owoce.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów