Sałatka z panierowaną cebulą

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1578
Sałatka z panierowaną cebulą
fot. Vegan Feast Catering / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 50 ml śmietany 18 %
  • 2 duże cebule
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 zielona sałata
  • olej do głębokiego smażenia
  • pieprz biały
  • sól

Opis przygotowania:

Sałatę umyć pod bieżącą wodą, osączyć z jej nadmiaru, pokroić na kawałki i przełożyć do miski. Następnie oprószyć ją szczyptą soli oraz pieprzem białym, zalać śmietaną i dokładnie wymieszać. Cebule obrać ze skóry i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Jajko wbić na talerz i roztrzepać widelcem. Na drugi talerz przesypać bułkę tartą. Następnie pokrojoną cebulę panierować w roztrzepanym jajku, potem w bułce tartej i smażyć na złoty kolor w mocno rozgrzanym, głębokim oleju. Usmażoną ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i dodać do sałaty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów