Kotlety gryczane z serem i łososiem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Kotlety gryczane z serem i łososiem

    Dodane przez: iwona

    fugzu / CC-BY 2.0

Składniki

  • 30 g wędzonego łososia w plastrach
  • 30 g serka kanapkowego
  • 2 szklanki kaszy gryczanej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • pęczek zielonego koperku
  • sól
  • olej do głębokiego smażenia
  • pieprz

Opis przygotowania

Koperek zielony umyć, osączyć z wody i posiekać drobno. Kaszę gryczaną opłukać pod bieżącą wodą, zalać 4 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do ugotowanej wcześniej kaszy. Następnie wbić do tego jajko i dokładnie wymieszać. Z wymieszanych składników uformować małe kotlety, po czym przełożyć ja na 4 łyżki rozgrzanego oleju na patelni i smażyć z obu stron do czasu, aż się przyrumienią. Wtedy ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Na usmażone kotlety wyłożyć ser kanapkowy oraz plastry wędzonego łososia. Całość posypać pokrojonym koperkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy