Naleśniki z chili

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1144
Naleśniki z chili
fot. fugzu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 czerwone papryki chili
  • 2 zielone papryki chili
  • 2 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Paprykę umyć, osączyć z wody, pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Następnie mąkę przesypać do miski, po czym wlać do tego mleko, dodać szczyptę soli i pokrojoną paprykę. Składniki dokładnie wymieszać na konsystencję gęstej śmietanki. Potem rozgrzać olej na patelni i chochelką przelać wyrobione ciasto. Całość smażyć na złoty kolor, potem ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów