Wieprzowina z grilla po tajsku

magdam

Autor:

Przepisów: 90

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Wieprzowina z grilla po tajsku

    Dodane przez: wd2005

    avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 400 g wieprzowiny
  • 150 ml ładnego sosu satay
  • 2 łyżki grubo posiekanych łodyg kopru
  • 1 łyżka cukru
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • sól do smaku

Opis przygotowania

Wieprzowinę umyć, osuszyć i pokroić w paski o wielkości według własnego uznania. Pozostałe składniki wymieszać z łagodnym sosem satay i zamarynować przygotowane uprzednio mięso. Po około 2 godzinach piec kawałki mięsa na grillu przez około 6-8 minut z każdej strony.

0 komentarzy

Podobne przepisy