Sałatka czosnkowa z czerwoną fasolą.

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 1924

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
  • brokuł
  • puszka czerwonej fasoli
  • 27 dag sera feta
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • kilka ząbków czosnku
  • zioła prowansalskie
  • przyprawa do gyrosa
  • olej

Opis przygotowania:

1.Fileta myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.Posypujemy z obu stron przyprawą do gyrosa.Smażymy na oleju.Dodajemy 2-3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.Odstawiamy do wystygnięcia.
2.Brokuł dzielimy na różyczki.Gotujemy w osolonej wodzie,osączamy i studzimy.Fasolę osączamy z zalew.Fetę kroimy w kostkę.
3.Sos:majonez mieszamy ze śmietaną,ziołami i kilkoma przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
4.W salaterce układamy warstwami:mięso,fasolę i fetę.Na wierzch wkładamy brokuł.Sałatkę polewamy sosem.Przed podaniem można ją delikatnie wymieszać

Autor: natalina4

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów