Sałatka owocowa z rumem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1215
Sałatka owocowa z rumem
fot. atl10trader / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 50 ml białego rumu
  • 30 g truskawek
  • 2 awokado
  • 1 czerwony grejpfrut
  • 1 łyżka soku cytrynowego

Opis przygotowania:

Owoce umyć i osączyć z wody. Grejpfruta obrać ze skóry, pokroić na drobne kawałki i przełożyć do miski. Truskawki pozbawić szypułek, pokroić w ćwiartki i połączyć z pokrojonym grejpfrutem. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do składników. Całość zalać białym rumem, zmieszanym z sokiem cytrynowym.

0 komenatrzy

Podobne przepisy