Chili faszerowane ziemniakami i boczkiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3638

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 g wędzonego boczku
  • 6 zielonych papryk chili
  • 4 ziemniaki
  • 0,5 łyżeczki curry
  • 0,5 łyżeczki przypraw do ziemniaków
  • 0,5 łyżeczki mielonej papryki czerwonej

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę chili przekroić wzdłuż, po czym usunąć nasiona. Ziemniaki obrać ze skóry, włożyć do rondla, zalać lekko osoloną wodą, aby nie wystawały, ugotować do miękkości i odcedzić. Boczek pokroić w drobną kostkę, przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, oprószyć curry i zrumienić na małym ogniu. Zrumieniony dodać do składników. Całość oprószyć przyprawą do ziemniaków i mieloną papryką czerwoną, a następnie razem ubić tłuczkiem. Utłuczonymi składnikami napełnić wydrążone papryki i przełożyć na talerz. Napełnionych papryk nie zapiekać, ani smażyć.

0 komentarzy

Podobne przepisy