Mint Julep

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1868
Mint Julep
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 150 ml whiskey Bourbon
  • 2 łyżeczki soku cytrynowego
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 skórka cytrynowa do dekoracji
  • 1 owoc dzikiej róży
  • garstka świeżej mięty
  • garść kruszonego lodu

Opis przygotowania:

Mięte oraz inne składniki do dekoracji umyć i osączyć z wody. Połowę mięty pokroić na drobne kawałeczki i razem z cukrem pudrem rozetrzeć w szklance. Drugą połowę mięty pozostawić do dekoracji. Do roztartych składników dodać kruszony lód i zalać sokiem cytrynowym, po czym wszystko zalać dobrze schłodzoną whisky i udekorować pozostawioną miętą, owocem dzikiej róży oraz skórką cytrynową.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów