Mint Julep

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.
  • Mint Julep

    Dodane przez: iwona

    Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 150 ml whiskey Bourbon
  • 2 łyżeczki soku cytrynowego
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 skórka cytrynowa do dekoracji
  • 1 owoc dzikiej róży
  • garstka świeżej mięty
  • garść kruszonego lodu

Opis przygotowania

Mięte oraz inne składniki do dekoracji umyć i osączyć z wody. Połowę mięty pokroić na drobne kawałeczki i razem z cukrem pudrem rozetrzeć w szklance. Drugą połowę mięty pozostawić do dekoracji. Do roztartych składników dodać kruszony lód i zalać sokiem cytrynowym, po czym wszystko zalać dobrze schłodzoną whisky i udekorować pozostawioną miętą, owocem dzikiej róży oraz skórką cytrynową.

0 komentarzy

Podobne przepisy