Łosoś z kapustą i kukurydzą

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1733
Łosoś z kapustą i kukurydzą
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g wędzonego łososia
  • 200 g kukurydzy w zalewie
  • 4 rzodkiewki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 kapusta pekińska
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Szczypiorek pokroić drobno. Rzodkiewkę pokroić w cienkie krążki. Łososia podzielić na porcje i wyłożyć na talerz. Oprószyć go białym pieprzem i pokrojonym drobno szczypiorkiem. Kapustę pekińską sparzyć 1 l lekko osolonej wody, osączyć z jej nadmiaru, po czym podzielić na kawałki i dodać do ryby. Kukurydzę osączyć z zalewy i razem z pokrojoną rzodkiewką dodać do potrawy. Dodać do tego majonez i całość udekorować natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów