Łosoś z kapustą i kukurydzą

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Łosoś z kapustą i kukurydzą

    Dodane przez: iwona

    Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 300 g wędzonego łososia
  • 200 g kukurydzy w zalewie
  • 4 rzodkiewki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 kapusta pekińska
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Szczypiorek pokroić drobno. Rzodkiewkę pokroić w cienkie krążki. Łososia podzielić na porcje i wyłożyć na talerz. Oprószyć go białym pieprzem i pokrojonym drobno szczypiorkiem. Kapustę pekińską sparzyć 1 l lekko osolonej wody, osączyć z jej nadmiaru, po czym podzielić na kawałki i dodać do ryby. Kukurydzę osączyć z zalewy i razem z pokrojoną rzodkiewką dodać do potrawy. Dodać do tego majonez i całość udekorować natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy